Regionale overlegtafels voor schepenen van economie

Sinds 2019 lanceert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) een specifiek aanbod voor schepenen: de regionale overlegtafels voor schepenen economie, kortweg ROS. Eenmaal per jaar brengen ze ervaren en nieuwe schepenen van economie samen in de verschillende provincies, met een aanbod op hun maat. Zo’n overlegtafels zijn een grote meerwaarde om de noden en vragen van de lokale besturen te kunnen capteren en om op een ondersteunende en gestroomlijnde wijze de lokale economie verder uit te diepen en te verstevigen.

Ik wilde weten of er via de overlegtafels er een doorstroming is van de noden en vragen van de lokale schepenen naar bijvoorbeeld de administratie of het kabinet van de minister? En of de lokale schepenen tevreden waren over deze aanpak?

De minister liet me weten dat er op elk van die overlegtafels een relatiebeheerder lokale besturen aanwezig is om de informatiedoorstroming tussen de gemeenten en Vlaanderen te faciliteren. Ook VVSG neemt de noden en vragen van de schepenen economie me ein haar verdere contacten met de administratie en het kabinet van de minister.

Daarnaast liet ze ook weten dat de VVSG een korte bevraging organiseerde bij de aanwezige deelnemers aan het einde van de eerste reeks van regionale overlegtafels voor schepenen economie. Onder andere door deze input werd sneller dan oorspronkelijk voorzien in het project een tweede reeks van deze overlegtafels georganiseerd.

Mijn volledige schriftelijke vraag en het antwoord van minister Crevits kan je hier terug vinden.