Bedrijfsbezoek: Galana Waregem

Voor mijn werk als Burgemeester en Vlaams Parlementslid vind ik het belangrijk de vinger aan de pols te houden bij lokale ondernemers. Zo ging ik vandaag op bedrijfsbezoek bij Galana Waregem.

Galana is een familiebedrijf gelegen in Waregem. Het bedrijf werd in 1990 opgericht en richtte zich op de import en export van diepvriesproducten van en naar alle hoeken van de wereld. In 1995 startte Galana met de productie van roomijs en sorbet onder de merknaam ‘Pagotini’. In 2013 werd Beldessert gelanceerd: het nieuwe luik diepvriesproducten met een aantrekkelijke waaier aan diepvriesgebak.

Via de bedrijfsbezoeken maken we kennis met de leefwereld van verschillende ondernemingen en ondernemers en kunnen we (nog meer dan anders) toegewijd luisteren naar hun opmerkingen en bekommernissen. Op die manier kunnen we er in Waregem en in het Vlaams Parlement gerichter mee aan de slag.

Voor de mensen die naar Snackmasters kijken: ik voelde me vandaag een beetje zoals in het programma, vol bewondering kijkend hoe ze hun producten maken.