Ambtenaar Lokale Economie

Vandaag in de commissie Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie mijn eerste vraag om uitleg (VOU) gesteld aan minister Crevits.

Hoewel ondernemers onmisbaar zijn voor de lokale economie en het plaatselijke sociale weefsel blijkt, volgens een onderzoek van UNIZO, een derde van de Vlaamse en Brusselse gemeenten niet eens een halftijdse ambtenaar Lokale Economie in dienst te hebben. Vandaar mijn vraag ook of de minister middelen kan voorzien om de lokale besturen bij te staan in het uitwerken van een gedegen lokaal ondernemersloket/ambtenaar Lokale Economie en of de Vlaamse Regering van plan is de intergemeentelijke samenwerking hiervoor te faciliteren en te zorgen voor een gezamenlijk informatie-en uitwisselingsplatform als startbasis, zoals UNIZO ook oproept in hun onderzoek?

De minister toonde in haar antwoord duidelijk aan dat er nu al heel wat manieren zijn waarop lokale besturen middelen kunnen verwerven om de lokale ondernemers te kunnen ondersteunen: overlegtafels, ondersteuning door VLAIO en partners, verweefcoaches… Blij dat de minister ze duidelijk gebundeld heeft, waardoor lokale besturen hier nu mee aan de slag kunnen.

Je kan hier het volledige verslag vinden (zowel woordelijk als het videofragment) of je kan het fragment hieronder bekijken: