Bedrijfsbezoek: Beaulieu International Group

Beaulieu International Group (B.I.G.) is een familiebedrijf dat zijn vleugels wereldwijd heeft uitgeslagen. Deze internationalisering gaat hand in hand met innovatie en duurzaamheid. Centraal in de strategie van B.I.G. staan energiezuinige manieren van werken, innovatieve toepassingen die met hun tijd meegaan, klantgerichte dienstverlening en een Talent First HR-beleid. Hoe kunnen de Vlaamse en lokale overheden deze ambitieuze bedrijven ondersteunen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat duurzaam ondernemen de norm wordt in Vlaanderen?

Via regelmatige bedrijfsbezoeken in de omgeving Waregem en Kruisem willen volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne en Kurt Vanryckeghem kijken en luisteren hoe ze de economie nog beter kunnen steunen. Want heel wat economische sectoren worden met uitdagingen geconfronteerd.

“Beaulieu International Group is een groot en bekend bedrijf. Maar toch weten te weinig mensen hoe innovatief deze wereldspeler is. Innovatie is belangrijk om de toekomst voor te bereiden. En dat doen ze bij B.I.G.! Vanuit het Vlaams parlement voorzien we daarom de nodige steun en trekken we een recordbudget uit voor O&O. Zo creëren onze bedrijven de jobs van de toekomst!“; aldus Robrecht Bothuyne. Hij is als Vlaams Parlementslid ook voorzitter van de Commissie Economie in het Vlaams Parlement.

“B.I.G. is door zijn internationale aanwezigheid tevens een uitgangsbord voor heel Vlaanderen. Het is daarom belangrijk dat we, als Vlaams Parlementslid, de vinger aan de pols houden bij een bedrijf als Beaulieu International, en zo onze sterke positie van Vlaanderen in het buitenland verder verzekeren. B.I.G. is daarnaast al decennialang een belangrijke werkgever voor de ruime regio én daarom is het eveneens leerrijk te bekijken wat hun visie is op de huidige arbeidsmarktkrapte. “; vervolgt Kurt Vanryckeghem, Vlaams Volksvertegenwoordiger en burgemeester van Waregem

Pol Deturck, CEO Beaulieu International Group: “Een van de belangrijkste prioriteiten voor de toekomst van onze Groep, naast innovatie en digitalisering,  is duurzaamheid. We zijn ons bewust van onze enorme verantwoordelijkheid op sociaal en milieugebied en daarom zullen we een duurzame aanpak integreren in alle aspecten van ons bedrijf – van een talentgerichte mentaliteit tot het uitblinken in milieuvriendelijke en circulaire oplossingen. De sleutel tot een duurzamere wereld ligt in de handen van pionierende bedrijven en wij zijn vastbesloten om het goede voorbeeld te geven. Een goede verstandhouding met de overheid en regelmatige afstemming helpt ons onze ambities te bereiken.”