Bedrijfsbezoek: Casier Recycling

Tijdens het zomerreces maakt Voka gebruik van de politieke luwte om politici aan het werk te zetten in onze bedrijven. Gedurende één dag maakt een parlementslid of regeringslid grondig kennis met een bedrijf. Voka organiseert de stages al 25 jaar. Ondernemingen en politici zijn elk jaar weer vragende partij om hieraan deel te nemen. 

Veel politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben op onze ondernemingen. Met de voeten op de werkvloer komen die parlementaire dossiers tot leven. De zomerstages bieden een unieke kans om ideeën uit te wisselen. 

Gisteren was het aan mijn beurt om op zomerstage van Voka te gaan. Ik ging op bezoek bij Casier Recycling te Deerlijk.

Casier Recycling Group is een familiebedrijf waar ondertussen reeds de 5de generatie aan het roer staat. Het bedrijf recycleert ferro/non-ferro/hout op een economisch en ecologisch verantwoorde manier.

Casier Recycling is een sterk bedrijf die duidelijk voorloper is binnen hun sector, maar net als vele bedrijven zijn er ook voor hen knelpunten te vinden: (net als in heel West-Vlaanderen) is de arbeidsmarktkrapte een groot probleem is om verder te groeien; is de administratieve rompslomp veel te groot is én dat er nog nood is aan bijkomende bedrijvigheid bij de lokale en decentrale hubs. Zaken die ik zeker en vast mee neem in mijn werk in het Vlaams Parlement!