Bedrijfsbezoek: CRAS

Ondernemers zijn het cement van onze economie. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan. Hoe kan de Vlaamse en lokale overheid hen daarbij ondersteunen? Wat kan beter, anders? Om dat te weten is dialoog nodig.

Op deze “Dag van de Ondernemer” bezoeken Volksvertegenwoordigers Kurt Vanryckeghem en Robrecht Bothuyne het houtbedrijf CRAS te Waregem.

Via regelmatige bedrijfsbezoeken in de omgeving Waregem en Kruisem willen beiden kijken en luisteren hoe ze de economie nog beter kunnen steunen. Want heel wat economische sectoren worden met uitdagingen geconfronteerd.

“Niet alleen corona speelt de ondernemers parten, ook heel wat andere uitdagingen zoals het zoeken naar talent, uitbreidingsmogelijkheden, grondstoffenschaarste, technische ontwikkelingen, vergunningen, … komen hen tegemoet”, aldus Kurt Vanryckeghem, Burgemeester van Waregem en Vlaams volksvertegenwoordiger, “Reden genoeg om regelmatig op de werkvloer langs te gaan en voeling te houden met de ondernemers.”

“Wij willen in gesprek gaan met lokale ondernemers om te ervaren waar hun grootste noden zitten en   welke verwachtingen ze hebben. Ondernemers verdienen respect en dus ook de steun vanuit de overheid. En dat begint bij dialoog.” vult Robrecht Bothuyne aan. Hij is als Vlaams parlementslid ook voorzitter van de Commissie Economie in het Vlaams parlement.

 “We zetten vandaag hard in op ‘lokaal’ zegt Frédéric Cras, CEO van Houtbedrijf Cras te Waregem, “We willen dichtbij onze klanten staan en inzetten op het gebruiken van lokale houtsoorten. Dat bespaart een pak CO2.”