Bedrijfsbezoek: Linum Europe

Ondernemers zijn het cement van onze economie. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan. Hoe kan de Vlaamse en lokale overheid hen daarbij ondersteunen? Wat kan beter, anders? Om dat te weten is dialoog nodig.

Via regelmatige bedrijfsbezoeken in de omgeving Waregem en Kruisem willen volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne en Kurt Vanryckeghem kijken en luisteren hoe ze de economie nog beter kunnen steunen. Want heel wat economische sectoren worden met uitdagingen geconfronteerd.

Vandaag gaat het richting Kuurne waar Jan Vanderbeke in 1983 Linum (vertaling van het woord ‘vlas’) opgericht heeft.

“Niet alleen corona heeft heel wat ondernemers parten gespeeld, maar ook andere uitdagingen komen op het bord van onze Vlaamse ondernemingen: de zoektocht naar talent, grondstoffenschaarste, eventuele uitbreidingsmogelijkheden… . Het is belangrijk dat we, als Vlaams Parlementslid, de voeling met onze bedrijven sterk houden en hun noden en vragen meenemen naar het Parlement.”, aldus Kurt Vanryckeghem, Burgemeester van Waregem en Vlaams volksvertegenwoordiger, “Reden genoeg om regelmatig op de werkvloer langs te gaan en voeling te houden met de ondernemers.”

“Wij willen in gesprek gaan met lokale ondernemers om te ervaren waar hun grootste noden zitten en   welke verwachtingen ze hebben”, vult Robrecht Bothuyne aan. Hij is als Vlaams parlementslid ook voorzitter van de Commissie Economie in het Vlaams parlement. “Innovatie, duurzaamheid en internationaliseren. Het zijn kernbegrippen voor het Vlaams economisch beleid. Als we onze bedrijven, onze ondernemers en hun werknemers echt willen ondersteunen, moeten we ervoor zorgen dat dat beleid aansluit bij de behoeften van zij die er dagdagelijks mee bezig zijn.”

Jan Vanderbeke, Managing Director van Linum Europe: “Al vanaf het prille begin is er 1 gouden regel waar wij ons aan houden; de klant staat centraal. Dit is voor ons de sleutel om onze opgebouwde internationale partnerships langdurig te kunnen behouden.”