Bedrijfsbezoek: STAS

In het kader van Kurt en Robrecht on tour brachten we vandaag een bezoek aan het familiebedrijf STAS.

STAS is gespecialiseerd in het maken van zelflossers en kippers. Binnen hun veld staan ze wereldwijd aan de top. Ondertussen is de vierde generatie reeds aan zet binnen het bedrijf.

‘Making bulk transport a long-term pleasure’ is de baseline van STAS. Deze verwoordt beknopt waar het voor hen om gaat: duurzaamheid op het vlak van  producten, mensen én planeet.

Veel ondernemingen hebben tegenwoordig moeite met het up-to-date blijven en het voortdurend aanpassen aan de omgeving waarin we tegenwoordig leven. STAS uit Waregem helemaal niet! Met hun innovatieve en duurzame productie van kippers en zelflossers in sectoren als bouw, recyclage en agro, willen zij het voorbeeld zijn voor andere bedrijven binnen en buiten dezelfde sector. Hoe kan de Vlaamse en lokale overheid deze bedrijven steunen? En hoe kunnen we het duurzaam ondernemen de norm maken in Vlaanderen?

“ Niet alleen corona heeft heel wat ondernemers parten gespeeld, maar ook andere uitdagingen komen op het bord van onze Vlaamse ondernemingen: de zoektocht naar talent, grondstoffenschaarste, eventuele uitbreidingsmogelijkheden… . Het is belangrijk dat we, als Vlaams Parlementslid, de voeling met onze bedrijven sterk houden en hun noden en vragen meenemen naar het Parlement. Een onderneming als STAS dat zich lokaal ent, maar internationaal hoge toppen scheert, is dan ook het ideale bedrijf voor zo’n bedrijfsbezoek.”; aldus Kurt Vanryckeghem, Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Waregem

“Innovatie, duurzaamheid en internationaliseren. Het zijn kernbegrippen voor STAS. Maar het zijn ook kernbegrippen voor het Vlaams economisch beleid. Als we onze bedrijven, onze ondernemers en hun werknemers echt willen ondersteunen, moeten we ervoor zorgen dat dat beleid aansluit bij de behoeften van zij die er dagdagelijks mee bezig zijn. Daarom gaan we graag langs bij STAS; luisteren naar wat leeft!”;  vult Robrecht Bothuyne aan. Hij is als Vlaams parlementslid ook voorzitter van de Commissie Economie in het Vlaams parlement.

STAS: “We nemen onze verantwoordelijkheid voor de volgende generaties op vlak van people, product en planet en zetten hierbij long term pleasure centraal.”

Dankzij een interessant rondetafelgesprek kregen we te horen wat voor STAS de uitdagingen voor de toekomst zijn en op welke manier we daar vanuit Vlaanderen in kunnen ondersteunen.