Boodschap aan alle Waregemnaren

Beste Waregemnaren

Op deze laatste dag van augustus 2020 wil ik graag volgende boodschap met jullie delen:

Zomer 2020 is niet de zomer geworden waar we in januari van hadden durven dromen. Het werd een totaal andere zomer dan ieder van ons bij het begin van dit jaar had kunnen voorspellen. Het werd een zomer van improviseren, van flexibiliteit, van ‘staycation’, van de streek opnieuw leren ontdekken, van gezellig samen zijn met de bubbel…

Aan het begin van dit zomerreces zag de situatie in Waregem er niet al te best uit, gelukkig is deze, dankzij jullie inspanningen, weer groen geworden! Waarvoor oprecht mijn grote dank!

Morgen, 1 september, start het nieuwe schooljaar. Onze Waregemse kinderen en jongeren kunnen gelukkig weer allemaal, veilig naar school. De Waregemse scholen zijn er alvast klaar voor om hun leerlingen terug warm te kunnen ontvangen. De inspanningen die directie, leerkrachten, ondersteunend personeel… hiervoor verricht hebben is fenomenaal. Bedankt voor jullie ontzettend harde inzet! Ik wil iedereen dan ook een veilige nieuwe start van het schooljaar toewensen!

Met de start van het nieuwe schooljaar is ook een terugblik op de vorige vakantieperiode toegestaan:

Ik ben onder de indruk van de immense inzet, de flexibiliteit, de creativiteit en de veiligheid die zo veel jonge mensen aan de dag hebben gebracht: als monitor in de speelpleinwerking, leiding in een jeugdbeweging… Dankzij jullie konden vele Waregemse kinderen veilig en zorgeloos genieten samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Ondanks de al te vaak negatieve reacties over de jeugd van tegenwoordig kan ik alleen maar zeggen hoe ongelooflijk trots ik ben op onze Waregemse jeugd!

Onze Waregemse handelaars hebben gedurende de volledige coronacrisis en zeker gedurende dit zomerreces het beste van zichzelf gegeven. Dankzij hen konden we genieten van veilige soldenkoopjes, van terrasjes met onze bubbel, van de diensten die ze voorzien. Bedankt om ons steeds in alle veiligheid te ontvangen en bij te staan!

Ons verplegend personeel (zowel in onze rusthuizen als ziekenhuis) zijn onze rotsen in de branding geworden. Hun dagdagelijkse inzet voor eenieder van ons is meer dan lovenswaardig. Ze laten ons veilig voelen zelfs wanneer we dat gevoel soms kwijt waren. Bedankt voor al jullie werk!• Onze veiligheids-en politiemensen hebben ervoor gezorgd dat zomer 2020 een veilige zomer is geworden en daarvoor kunnen we ze niet genoeg bedanken!

• Als laatste wil ik ook jullie bedanken, elke Waregemnaar, want het is door jullie inzet dat we morgen aan het nieuwe schooljaar kunnen starten, het is door jullie inzet dat Waregem weer groen kleurt, het is door jullie inzet dat we er samen geraken! Bedankt!

Met grote dankbaarheid,

Burgemeester Kurt