Coronanieuws Waregem

Hier kan je alle nieuwsberichten terugvinden betreffende het coronavirus in de stad Waregem.

 
Geen parkeercontroles in centrum

Voorlopig zijn er geen controles meer op het betalend parkeren in het centrumstraten. Dit is niet alleen een beschermende maatregel voor de parkeerwachters, maar ook om ieders noodzakelijke verplaatsingen zo kort mogelijk te maken. Let wel:

  • De ondergrondse parkings blijven wel betalend
  • In de blauwe zones blijft de maximale parkeerduur van 2 uren gelden

Blijf hoffelijk: deze tijdelijke maatregel is natuurlijk geen vrijgeleide om overal te gaan parkeren.  Plaatsen voor  mensen met een beperking moeten gerespecteerd worden, je parkeert niet op voetpaden of fietspaden … Bij dergelijke overtredingen kan de politie nog altijd ingrijpen.

 

 

Triagecentrum in Waregem

Sinds 17 maart is er ook in Waregem een triagecentrum opgestart in de strijd tegen het coronavirus. Dat is een centrum om wie denkt besmet te zijn met het virus beter te kunnen detecteren. Langskomen op eigen initiatief  is NIET mogelijk!

Bel eerst naar de huisarts: in het triagecentrum zitten dokters die een verder onderzoek kunnen doen. Zo vermijden we besmetting in dokterspraktijken. Het is NIET de bedoeling dat mensen op eigen initiatief naar het triagecentrum komen.  Als jouw huisarts oordeelt dat je verder moet worden onderzocht, dan (en alleen dan) word je naar het triagecentrum doorgestuurd. Na het onderzoek beslist de dokter of de patiënt wel of niet naar het ziekenhuis wordt overgebracht.

Wie geen afspraak via de huisarts heeft, komt er niet binnen!

In Waregem is het triagecentrum ingericht in sporthal De Treffer. Ook in andere gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen zijn er dergelijke centra. Het is een organisatie van W13, de vereniging van de 14 OCMW’s en het CAW van Zuid-West-Vlaanderen.

 
 
Extra informatie rond het coronavirus

Vind je niet exact wat je zoekt op onze website of heb je extra vragen omtrent het coronavirus? Bekijk dan zeker eens volgende websites of neem contact op met onderstaande telefoonnummers:

Moet je voor iets dringends langskomen op het stadhuis? Let er dan op dat alle diensten sinds maandag 16 maart uitsluitend op afspraak werken, zowel in de voormiddag als in de namiddag. Een afspraak maken kan enkel nog telefonisch via 056 62 12 11.

Ook in het Welzijnshuis wordt er tot nader order enkel op afspraak gewerkt. Een afspraak maken kan via 056 62 98 11.

 

 
Dringende oproep: mondmaskers gezocht

Momenteel hebben de Waregemse zorginstellingen, artsen, verplegend personeel, ziekenhuis … een tekort aan mondmaskers voor de strijd tegen het coronavirus.

Daarom vragen wij je dringend of je mondmaskers hebt die je ter beschikking kan stellen? Laat het snel weten aan lokale.economie@waregem.be of via 056 62 12 11.

We vernemen graag van jou:

  • Welke mondmaskers je hebt
  • Hoeveel mondmaskers je hebt
  • Hoe we kunnen afspreken om deze te leveren

Het medische en zorgende personeel in Waregem dankt je nu al!