Extra steun voor poetshulpen

Blij te horen dat erna maandenlang onderhandelen een ontwerpakkoord werd goedgekeurd tussen de vakbonden van de dienstenchequesector en de werkgeversorganisatie Federgon. Poetshulpen zullen kunnen rekenen op een loonsverhoging van 0,8% en een eenmalige cadeaucheque.

In de plenaire vergadering van woensdag 8 januari kwam ik namens onze CD&V-fractie nog tussen over de staking van de poetshulpen. Ik haalde toen al aan dat het belangrijk is dat het sociaal overleg gerespecteerd wordt door alle politieke partijen. Ik ben blij te horen dat het de betrokken partners zelf tot een ontwerpakkoord zijn kunnen komen.

De loonsverhoging is eindelijk een extra steun voor de vele mensen die dagdagelijks in oa. het huishouden van miljoenen Vlamingen helpen.

Tenslotte, los van de kwestie van loonsverhoging beseffen maar al te goed dat poetshulp een lastig beroep is. Daarom heb ik in mijn tussenkomst in de plenaire vergadering, namens CD&V, aan de regering gevraagd om bepaalde sectoren, zoals die van de dienstenchequesector, te ondersteunen inzake werkbaarheid van het beroep door middel van de ESF-oproep (Europees Sociaal Fonds) rond werkbaar werk.