Kurt en Robrecht on tour

op bezoek bij Rogiers-Vanpoucke op 03-02-2023

Het bezoek start in Rogiers-Vanpoucke uit Waregem, al meer dan 65 jaar actief in verkoop, installatie en onderhoud van CNC machines voor hoogwaardige bewerking van hout, aluminium en PVC. Ze verdelen diverse internationale topmerken van machines aan leidende ondernemingen in verschillende branches over heel het land.

Trots om te zien hoe zij vanuit Waregem heel het land veroveren en hun brede klantenbasis bedienen met oplossingen op maat, steeds met kwaliteit en adviesverlening hoog in het vaandel!

Geert Rogiers: Wij adviseren onze klanten om te investeren in de juiste combinatie van machines om perfect tegemoet te komen aan de technologische eisen van hun branche.

We hebben altijd een hart voor technische profielen en onderhouden de beste relaties met het technisch onderwijs uit onze streek.

We dromen luidop van een eigen klaslokaal in ons bedrijf om leerlingen uit het technisch onderwijs te laten kennis maken met onze wereld van machines, misschien wel hun werkplek van morgen!

Het tweede bedrijf dat we bezochten is Top Motors uit Wevelgem, de streekdealer bij uitstek voor kwalitatieve particuliere en bedrijfsvoertuigen van o.a. de topmerken Volkswagen, Audi, Seat, Cupra en Skoda. Naast de vestiging in Wevelgem heeft de groep ook nog 5 andere showrooms en servicepunten waar evenveel merken schitteren.

We zagen glimmende bolides, allerlei milieuvriendelijke modellen en natuurlijk een indrukwekkend team dat ook instaat voor een top totaalservice. Met bedrijven als deze worden heel goede stappen gezet voor de omschakeling naar klimaatneutrale wagens in de toekomst!

Tom Van Der Stichele: Wij evolueren van het aanbieden van top kwalitatieve wagens naar het aanbieden van zorgeloze mobiliteit. ‘Mobiliteit as a service’ dus waarbij je voor een vast maandbedrag verzekerd ben van kwalitatieve mobiliteit zonder zorgen.

Als KMO bedrijf hanteren wij een lange termijn visie en menen wij dat de grenzen van de globalisering bereikt zijn. Er volgen ongetwijfeld nog vele consolidaties in de sector, maar we hopen dat Europa alvast initiatieven neemt om zelf productie van halfgeleiders in handen te nemen. Dat is de sleutel op de toekomst voor een geslaagde electrificatie van het wagenpark in Vlaanderen en Europa.