Kurt en Robrecht On Tour

Kurt En Robrecht On Tour bij Prestige Breakfast

Op vrijdag 17 februari bezoeken we twee Deerlijkse succesverhalen.


We beginnen de Tour bij Prestige Breakfast. In 2006 begonnen de broers Wim en Frank Decock met de productie van ontbijtkoeken in Deerlijk. Jarenlang deden ze vakkennis op in hun eigen winkels Patisserie Prestige te Waregem en te Brugge, en daarna werd met respect voor het ambacht de productie gestart. In 2016 nomineerde Gault&Millau Patisserie Prestige bij de beste Patisserieën van het land.
Prestige Breakfast bewijst hiermee dat samenwerking onder collega’s nog steeds tot onderscheiding kan leiden op basis van kwaliteit en exclusiviteit.

Zaakvoerder Wim Decock

Wim Decock: Ik begin elke werkdag om half zes en ik werk mee op de werkvloer samen met onze ploeg. Ik wil qua personeel bewust klein blijven, gecombineerd met een kwalitatieve massaproductie. Voor transport doe ik beroep op externen want ik geloof in een soort algemeen systeem van centrale distributie. Liever dat dan al te veel halfvolle bestelwagens die per individueel bedrijf rondrijden in loondienst.
Er is nog enorm veel te doen en ik heb nog een rugzak vol ideeën!

Ook al in Deerlijk bezoeken we Lamett Europe NV, opgericht in 2005 door Bruno Descamps. Intussen zijn er in Europa een 250-tal werknemers actief en versterkten ze hun positie wereldwijd, maar het hart van de firma bevindt zich nog steeds in Deerlijk van waar er jaarlijks ongeveer 20.000 bestellingen verstuurd worden.
Het Lamett-gamma varieert van budgetvriendelijke vloeren tot heel gesofisticeerd parket. Als producent en distributeur van hoofdzakelijk parket is de onderneming in minder dan 15 jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in Europa.

Zaakvoerder Bruno Descamps

Bruno Descamps: Met onze groep realiseren wij wereldwijd een geconsolideerde omzet van negentig miljoen euro. We maken het verschil door flexibiliteit en wendbaarheid te combineren met goede kwalitatieve producten. Wij optimaliseren onze houtselectie door hoogwaardige digitale scanning.

Bij beide bedrijven zijn we weer aangenaam verrast door de visie, verbondenheid met de streek en veerkracht van deze veelzijdige ondernemers.