Kurt en Robrecht On Tour

Kurt en Robrecht on tour bij Bizbike Wielsbeke

Op een boogscheut van Waregem bezochten we vrijdag bij de buren van Wielsbeke het indrukwekkende BIzbike, expert in elektrische fietsen én in fietsmobiliteit in ons land en ver daarbuiten.

Het aantal vierkante meter voor bedrijven is schaars, dus kozen ze voor de hoogte: ze hebben een tot de nok gevulde stock aan kwalitatieve elektrische fietsen van verschillende merken.  De fietsen worden geassembleerd in België en  geleverd aan huis met zelfs ook de navolgende service aan huis.  Er zijn steeds meer parallellen met auto’s wat het onderhoud betreft, dus service wordt steeds belangrijker.

Hun verkoop stijgt telkens “als ook de verkoop van ijsjes door de ijskar” stijgt aldus CEO Louis Vanhove, maar het werkelijk geheim van hun concept is de integrale dienstverlening: van het kopen van een fiets gaat het nu om het kopen van een ware fietsmobiliteit-service, uitstekend voor woon-werkverkeer op lange termijn.

CEO Louis Vanhove

Louis Vanhove: “Ons succes is afhankelijk van de infrastructuur die wordt aangelegd door de overheid.  Hoe meer fietsinfrastructuur er voorzien wordt, hoe meer elektrisch fietsen gaat toenemen.  Het veiligheidsgevoel van de fietsers verbetert en zo kiest men voor de elektrische fiets. 

Fietsen hoort immers al lang niet meer tot de sfeer van de vrije tijd, maar heeft z’n plaats verworven in de mobiliteitsmix van het woon-werkverkeer.”

Daarna ging het richting Kruishoutem naar de firma Locquet Power & Light waarvan de oorsprong maar liefst vijf generaties teruggaat tot in 1884!  Wat begon met metalen beslag op wielen van boerenkarren evolueerde naar een bedrijf dat internationaal actief is op vlak van stroom en licht voor ondernemingen en evenementen.  Van twee machines in verhuur ging het intussen naar meer dan 600 machines die verhuurd worden door het bedrijf.

Op vandaag is het bedrijf specialist in tijdelijke energie en licht, noodstroominstallaties en 24/24 spoedleveringen van dieselgeneratoren. Ze zijn eigenlijk de “brandweer als de stroom uitvalt” dixit bedrijfsleider Locquet!

Verhuur van mobiele stroom of noodstroom-installaties voor op de werf, op events of voor telecomoperatoren: ze doen het met hun team van twintig mensen allemaal, en dit steeds stiller, groener en efficiënter!

Bedrijfsleider Willy Locquet

Willy Locquet: “Dikwijls zien we op werven een dieselmotor draaien die 99% van de tijd stroom levert voor de werfradio of verwarming van de werfkeet en slechts 1% voor de hijskraan.  

Dan kunnen onze ecologische oplossingen veel efficiënter zijn, en milieuvriendelijker.”

De ontwikkelingen op vlak van batterijen, waterstof en zonnepanelen lijken echt op een nieuwe industriële revolutie die bezig is. Indrukwekkend om te zien hoe een Vlaams bedrijf met zo’n traditie zich steeds weet om te vormen tot actuele relevante speler en zich vlot beweegt op de Europese markt.