Kurt en Robrecht on tour: op bezoek bij Dematra en COREtec

Op bezoek bij COREtec en Dematra

We gingen op bezoek bij het logistiek bedrijf Dematra Group in Nazareth / Kruisem met CEO Geert De Jaeger aan het hoofd. Het opslag- en distributiebedrijf werkt van op industrieterrein De Prijkels aan performante opslag en zorgt voor distributie via wegtransport over heel de Benelux.

rondleiding bij Dematra

Absoluut sluitstuk van hun warehousingactiviteiten vormt hun recent volautomatisch hoogbouwmagazijn, met een capaciteit van maar liefst 80.000 palletplaatsen. Gecombineerd met automatisch laden en lossen van vrachtwagens op een paar minuten tijd (!) verzekeren zij de distributie van vele klanten 24/7.

Schitterend om te zien hoe de indrukwekkende optimalisatie en automatisatie toch tegelijk zorgt voor heel wat jobcreatie in de wegtransportsector!

Verder bezochten we op dezelfde site COREtec Floors International die DEMATRA als logistieke partner onder de arm nam voor de levering van zijn vloerbekledingproducten aan groothandels en retailers over heel de wereld. In 2016 werd de groep opgericht in België en dit nauwelijks vier jaar na een opstart in de Verenigde Staten. Behalve de productie in Azië, gebeurt de volledige commercialisering en r&d vanuit Vlaanderen waarbij ze vanuit eigentijdse kantoorruimtes met zicht over de Prijkels iedereen willen ‘vloeren’.

Fantastisch hoe dit bedrijf op amper tien jaar is uitgegroeid tot een wereldspeler voor flooringproducten!

Op bezoek bij COREtec en Dematra