Update Nationale Veiligheidsraad

✅🗓 Volgende maatregelen gaan in vanaf 18 mei

💇‍♂️💇‍♀️Kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen gaan opnieuw open vanaf maandag. Dit op voorwaarde dat zij alleen op afspraak werken. Klanten en personeel moeten neus-mond bescherming dragen.

🍅🥕🍗🍕Markten mogen opnieuw open gaan met een maximum aantal kramen van 50 en onder strikte voorwaarden. Het gaat enkel over (kleinschalige) markten in open lucht. Dit kan enkel na toestemming van het lokaal bestuur. Er moet een circulatieplan uitgewerkt worden, mond- neusbescherming is verplicht voor marktkramers en hun personeel.

🎨🐘Museumbezoek, culturele bezienswaardigheden en dierentuinen gaan open op voorwaarde dat ze werken met online of telefonische afspraken en zo vermijden dat er een toeloop is. Er moet een circulatieplan uitgewerkt worden en cafetaria, attracties en speelpleintjes blijven gesloten.

📚 Ook bibliotheken mogen opnieuw open onder bepaalde voorwaarden.

👰🏻🤵😢Huwelijken en begrafenissen kunnen in groter gezelschap plaatsvinden, namelijk dertig personen op voorwaarde dat ze ver genoeg van elkaar kunnen zitten. De aanwezigen mogen enkel de ceremonie bijwonen en het is nog altijd niet toegestaan om een receptie achteraf te organiseren.

🥅 Trainingen van sportclubs in open lucht mogen hervat worden met maximum twintig personen op voorwaarde dat de afstandsregels worden gerespecteerd.

❌📛 Alle evenementen (sportief, cultureel, recreatief, toeristisch) blijven verboden tot en met 30 juni.