Vraag voor uitstel solden en uitbreiding sperperiode

Mode Unie (de federatie van zelfstandige mode ondernemers) en UNIZO roepen op om de solden uit te stellen en een uitbreiding van de sperperiode te voorzien.

Sinds de verplichte sluiting van winkels is de verkoop in modewinkels stilgevallen. Normaal is dit echter de periode waarin de lenteverkoop het grootst is. Wanneer de modewinkels hun deuren opnieuw zullen openen, zullen de belangrijkste verkoopsweken al gepasseerd zijn.

Daarom vragen Mode Unie en UNIZO dat de overheid de sperperiode laat starten van zodra de winkels terug open mogen en dit tot het begin van de solden. Daarnaast vragen ze ook om de soldenperiode pas in te laten gaan op 1 augustus (in plaats van 1 juli).

Door de moeilijke economische tijden zullen de consumenten voorzichtiger zijn met hun uitgaven, eenmaal de winkels terug open zijn. Toch zullen de verschillende winkels hun voorraad kwijt willen. Om een opbod aan kortingen te willen vermijden, roept men nu op om een wetgevend kader te voorzien: ‘Laat de sperperiode direct starten’. Een bijkomende vraag is om de soldenperiode dan ook wat uit te stellen.

Een oproep die ik graag mee ondersteun. Het is belangrijk dat we onze lokale ondernemers niet in de steek laten en hen te helpen waar we kunnen. Ik zal dan ook deze oproep mee verdedigen en aandringen bij de bevoegde ministers om hier werk van te maken.